Otthon

Miért érdemes a polipropilén betonszálat választani

Az ár jelentős tényező lehet. A makroszálból sokkal kevesebb szükséges, mint a betonacél háló esetében, ami akár 70% olcsóbb kivitelezést tesz lehetővé.
Az elhelyezés is sokkal gyorsabb és egyszerűbb. A polipropilén szálak könnyebben és gyorsabban helyezhetők el a betonban, mint a nehezebb betonacél háló.
Az erősebb és tartósabb beton pedig végső soron az építés minőségét hivatott garantálni. Makroszálak által erősödik az anyag, amely elasztikusabb és törésállóbbá válik. Ez mérföldekkel übereli a hagyományos hegesztett háló nyújtotta betonminőséget.

A betonozás gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb lehet a fiber makrószál használatával. A fiber szálak erősítik a betont és megakadályozzák a repedések terjedését. Ezzel együtt nincs szükség acélhálóra, így spórolni lehet a szállításon és a munkadíjon is.

A fiber szálak könnyebben keverhetők a betonhoz, nem okoznak csomósodást vagy kiálló acélszálat a felületen, és megvédenek a plasztikus zsugorodástól. A fiber szálak tartóssága háromszor tovább tart az acélnál, mivel nem korrodálódik, míg a rozsdamentes anyag teljesen elzárja a kapillárisokat, és így nem enged vizet sem. Kompatibilis más betonadalékokkal is, és környezettudatos, részben újrahasznosított műanyagból készül.

Felhasználási területei széleskörűek, beleértve az ipari padlókat és csarnokokat, a kocsibeállókat és járdákat, a betonelemeket és bútorokat, valamint az estrich betont és a pumpált betont. A fiber szálak elősegítik a terhelés egyenletesebb elosztását a betonban, csökkentve a repedések kockázatát és javítva a beton szilárdságát és tartósságát.