Otthon

Mire van szükség sütemény dekorációhoz?

Süteményt dekorálni nemcsak a cukrászok tudnak. A megfelelő eszközök segítségével a Te konyhádból is előkerülhetnek remekül díszített, torták!

Te is szeretsz a gyönyörűen feldíszített tortákban és színes süteményekben gyönyörködni? Na és persze elfogyasztani őket? Az a jó hírünk, hogy ehhez nem feltétlenül kell vagyonokat hagynod egy cukrászdában. Süteményt díszíteni ugyanis otthoni körülmények között is könnyedén lehet, a megfelelő eszközök segítségével. Most, hogy közeledik az őszi-téli bekuckózós idő, amikor több időt töltesz a négy fal között, mint odakint, ideális program lehet megtanulni süteményt dekorálni. Akár családi programot is csinálhatsz belőle, hiszen a gyerekek számára is élvezet a színes, mutatós édességek megalkotása. Már csak a megfelelő, minőségi, tartós és modern konyhai eszközökre lesz szükséged, hogy új szintre lépj a konyhaművészetben. Sütni imádóknak ajándéknak is kiváló ötlet lehet egy ilyen konyhai eszköz!

Az eszközök és készletek, amikre a sütéshez és a díszítéshez szükséged lesz:

  • kapcsos tortaforma
  • piskótaszeletelő
  • habzsák többféle véggel
  • marcipán- és/vagy fondant formázó készlet
  • tortaállvány
  • torta díszítő minták

Egy ilyen kezdőkészlettel már bátran nekiugorhatsz egy torta megsütésének és dekorálásának. A kapcsos forma a legtöbb háziasszony konyhájában már megtalálható, ha neked még nincs, akkor mielőbb szerezd be, nagyon hasznos kör alakú torták készítéséhez. A piskótaszeletelő segítségével a kisült piskótát tudod egyenletesen és arányosan felvágni hosszában: az így felszeletelt lapok közé mehet majd a töltelék.

Amennyiben emeletes tortával próbálkoznál, akkor elengedhetetlen egy jó állvány. Ez stabil tartást biztosít a tortádnak, és biztosan nem fognak szétcsúszni a lapok, illetve szállítani is könnyebb lesz. A habzsák és a fondant formázó készlet a torta tetejének díszítésére formál. Persze ezekkel az eszközökkel egy egyszerű piskótát vagy egy adag cupcake-et is feldobhatsz, nem kötelező tortákhoz használnod. Fondantból a minták segítségével könnyedén elkészíthetsz az alkalomhoz illő feliratokat (pl. Boldog születésnapot, Sok boldogságot), számokat, vagy virágokat is: a dísz kialakításának csak a képzeleted szab majd határt! Ezeket a díszeket a torta oldalára is el tudod helyezni. A tematikus díszítő minta szett segítségével pedig különböző alakban készíthetsz porcukor-, vagy kakaószórást a torta tetejére.